BEOGRAD – advokat Zdenko Tomanović, branilac načelnika Odeljenja beogradske policije za borbu protiv droga Slobodana Milenkovića, rekao je danas nakon razgovora u tužilaštvu da je Milenković odgovorio na pitanja na koja je mogao bez odobrenja nadređenih.

“Razgovor o njegovim saradnicima nije dozvoljen, kao ni razgovor o njegovom operativnom radu bez prethodne saglasnosti, odnosno konsultacija sa njegovim starešinama i nadležnim ministrom”, pojasnio je Tomanović novinarima razloge zbog kojih njegov klijent nije mogao da odgovori na sva pitanja tužilaštva.

Dodao je i da nema nikakve primedbe u vezi s današnjim ispitivanjem i procesnim radnjama koje su obavljene.

Kako je naveo, sve je obavljeno u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku uz uvažavanje svih prava koja ima građanin Srbije kada dođe pred instituciju.

“U tom delu nemam nijednu primedbu, naprotiv, bilo bi dobro da svaka komunikacija sa tužilaštvom bude ovakva kakva je bila danas”, naveo je Tomanović.

Na pitanje šta se očekuje dalje Tomanović je rekao: “Čekaćemo naredne korake tužilaštva i ostalih službi, pa ćemo videti”.

Milenković je prethodno dao izjavu u svojstvu građanina uz prisustvo advokata Tomanovića u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

indeksonline.rs/Tanjug