BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas egipatskim investitorima, na poslovnom forumu Srbija – Egipat, da su dobrodošli u Srbiju i poželeo privrednicima obe zemlje puno novih fabrka, zajedničkih poslovnih poduhvata i uspeha.

Vučić je, obraćajući se predstavnicima tridesetak egipatskih kompanija na forumu, rekao da Srbija ima stabilne javne finansije, da brine o svakom investitoru, kao i da ima dobru i obučenu radnu snagu.

Imamo stabilne javne finansije i javni dug od samo oko 53 odsto BDP-a, čime može da se pohvali svega nekoliko zemalja u Evropi, istakao je Vučić.

Dodao je da je to postignuto zahvaljujući teškim finansijskim reformama započetim 2014. godine.

Vučić je podsetio da je Fajnenšl Tajms proglasio Srbiju za prvaka u regionu u prvilačenju direktnih stranih investicija proporcionalno broju stanovnika.

Predsednik je istakao da Srbija godišnje privuče između 3,2 i 3,5 milijardi evra stranih direktnih investicija i da će i ove godine preći cifru od tri milijarde uprkos ratu u Ukrajini.

Dodao je da za malu zemlju kao što je naša to nisu mali brojevi.

“To govori o sistemu koji smo napravili i subvencijama, ali i o veštoj i obučenoj radnoj snazi i brizi koju pružamo svakom invstitoru”, naglasio je Vučić.

Kaže da Srbi vole turistički da posećuju Egipat i da će ići u još većem broju i u šali dodao da jedna ajkula u moru u Egiptu ne može da uplaši Srbe.

“I vi ste dobrodošli u Srbiju, imamo fantastične ski centre i planine, kada vam je leti vruće dođite u Srbiju, koja ima puno neotkrivenih lepota”, poručio je Vučić.

Neka živi prijateljstvo dve zemlje, naglasio je predsednik Srbije.

Tanjug