BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ima apsolutno poverenje u šefa Bezbednosno informativne agencije (BIA) Batu Gašića i da je siguran da Gašić ništa protivpravno nije učinio, ali da nema ništa protiv da se proveri da li je učinio nešto suprotno moralnim i pravnim načelima.

On je ipak potvrdio da je Gašić imao kontakte sa nekim iz Jovanjice, ali je, kako je ocenio, “taj kontakt je bezvezan” a “Gašić nije želeo da ga sakrije iako mu je to nudjeno iz MUP-a”.

Odgovarajući na pitanje novinara nakon obilaska završnih radova na Kuli Beograd o izjavama novinarke Jelene Zorić da je vrh BIA bio u kontaktu sa vlasnikom Jovanjice, Vučić je nekoliko puta ponovio da će se “slučaj Jovanjica završiti odlukom nezavisnog sudstva” te da on ima “poverenja u nezavisnost pravosudja”.

“Tri godine ste na vašoj televiziji govorili da smo kriminalci, vlasnici kartela, u kontaktu sa Koluvijom, a kad su svi priznali da je laž, od inspektora Milenkovića i njegovog advokata do Jelene Zorić, moje pitanje je – rekoste li vi izvinite. Na kraju se svelo da nas sad zanima Bata Gašić” rekao je predsednik Srbije.

On je dodao da je na konferenciji za novinare odavno govorio da su članovi VOA i BIA i Ministartstva unutrašnjih poslova bili uvezani, i da nema ništa protiv da sve bude ispitano kako bi pred nezavisnim pravosudjem bila doneta odluka.

indeksonline.rs/Beta