BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je danas Albance sa Kosova kao i velike zemlje koje su priznale Kosovo da sačuvaju mir i poručio da će ako počne maltretiranje Srba Srbija pobediti.

“Mogu danas da zamolim Albance da se urazume i Srbe da ne nasedaju i ne učine ništa što dovodi do sukoba. Molim i predstavnike moćnih i velikih zemalja koje priznaju nezavisno Kosovo da malo vode računa o medjunarodnom pravu i ne dozvole da njih štićenici izazovu sukob. To je moja molba, moja velika molba, ali odmah da kažem, predaje neće biti i pobediće Srbija, drznu li se da krenu u progon, maltretiranje i ubijanje Srba, Srbija će pobediti”, rekao je Vučić.

On je povodom odluke Prištine da od 1. avgusta izdaje potvrde za gradjane koji poseduju dokumenta Srbije i da počne preregistracija automobila sa srpskim tablicama, rekao da je situacija za Srbe sa Kosova veoma komplikovana i da nikada nije bila složenija nego danas.

On je rekao da je od dolaska Aljbina Kurtija na vlast bilo 2.006 incidenata nad Srbima na Kosovu, i da je 50 posto više napada.

indeksonline.rs/Beta