Naslovna Sport Atletika Angelina Topić treća juniorka skoka uvis na svetu

Angelina Topić treća juniorka skoka uvis na svetu

Srpska atletičarka Angelina Topić osvojila je bronzanu medalju na Svetskom atletskom prvenstvu za juniore, pošto je u finalu skoka uvis preskočila visinu od 1,93 metara.

Angelina je imala identičan preskočen rezultat kao i vicešampionka, Holanđanka Vrit Verman, ali je ona visinu od 1,93 preskočila iz prvog pokušaja i to joj je donelo drugo mesto.

Mogla je Angelina i do sjajnijeg odličja, ali je Estonka Karmen Brus u poslednjem pokušaju preskočila 1,95 metara i došla do zlata i titule prvaka sveta.

Angelina je sve do te serije preskakala sve visine, sigurno da ostaje žal što u dramatičnoj završnici nije imala i malo više sreće za sjajnije odličje, ali je pokazala da je nada ne samo srpske atletike, već i jedna od najvećih nada svetske atletike u disciplini skok uvis.

,,Takmičenje je prošlo odlično ispunila sam sva svoja očekivanja čak i više nego s’obzirom na situaciju od juče kada mi je malo palo samopouzdanje, ali kako se približavalo takmičenje ja sam pokušavala da se pre svega malo mentalno pripremim i uspela sam u tome. Našla sam se na pobedničkom postolju među tri najbolje juniorke sveta. Veoma sa zadovoljna osvojenom medaljom u istoj meri kao i medaljom sa Evropskog prvenstva. Sada se spremam za seniorsko prvenstvo Evrope koje se održava u Minhenu na koje ću otići opuštenije i nadam se prolasku u finale i što boljem rezultatu,” rekla je Angelina.

Druga srpska takmičarka, Zorana Rokavec, završila je takmičenje kao deseta na svetu sa preskočenih 1,75 metara u finalu.

indeksonline.rs

Exit mobile version