Zvanično je otvoren Generalni Konzulat Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru. Otkrivanjem table i presecanjem vrpce označen je početak rada tog ekonomsko diplomatskog predstavništva.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac kazao je tom prilikom da je ovo veoma važan dan za građane Novog Pazara, Sandžaka, Srbije i Bosne i Hercegovine.Otvaranje Konzulata je, naglasio je, pokazatelj sve boljih odnosa između dve zemlje, a znamo koliko je to važno za ceo region.

”Inicijativa koju smo pokrenuli 2019. godine prilikom posete prilikom posete predsedavajućeg Predsedništva BiH Šefika Džaferovića, a realizovane uz razumevanje i podršku Vlade Republike Srbije, predsednika Aleksandra Vučića i tada potpredsednika Vlade Rasima Ljajića danas je realizovana. Uveren sam da će Konzulat Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru dati značajan doprinos daljem jačanju diplomatskih, ekonomskih, kulturnih i drugih veza između Novog Pazara, Sandžaka, Srbije i Bosne i Hercegovine. Otvaranje Konzulata takođe će služiti građanima ovog regiona kao i građanima koji žive i BiH, a naročito onima koji su poreklom iz Sandžaka” kazao je Biševac.

On je poručio da će korist od veza koje se grade i jačaju biti višestruka, da će brojne procedure za same građane biti olakšane i ubrzane, a ovo je jedan korak napred u uspostavljanju boljih odnosa između Srbije i Bosne i Hercegovine.

”Želimo da nastavimo da gradimo bolje međusobne odnose koje odlikuje poverenje, prijateljstvo i saradnja. Želja nam je da Bošnjaci Sandžaka i Srbije budu most i veza između dve zemlje” istakao je Biševac.