Na poziv uglednog privrednika i dobrotvora Hajriza Brčvaka, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac boravio je u Baru, gde je fondacija gospodina Brčvaka “Mreža dobra” organizovala privredni forum dijaspore.

Na svečanosti u Starom Baru osnovana je asocijacija Montenegro Investment Fund – Diaspora Business Network (MIF), specifične crnogorske poslovne mreže.

Ta asocijacija dijaspore biće ujedno i izvor sredstava koji će, kako je rečeno na prvom forumu dijaspore, predstavljati novu podršku crnogorskoj privredi.

Ovom značajnom događaju prisustvovao je i premijer Crne Gore Dritan Abazović, brojni predstavnici Vlade Crne Gore, te ugledne zvanice iz zemlje i inostranstva.

“Ključna poruka foruma bila je da Crna Gora može svojim snagama postati izuzetna turistička i investiciona destinacija.

Udruženim delovanjem privrednika iz zemlje i inostranstva, nameravaju da podrže ulaganja u IT sektor, solarnu energiju, turizam, te privatizaciju državnih preduzeća kroz privatno-javno partnerstvo.

Organizovano kao akcionarsko društvo, kompanije-članice MIF-a obavezaće se da će deset odsto od celokupne dobiti od investicija ove poslovne mreže ići u humanitarne svrhe.

Uvaženom Hajrizu Brčvaku i njegovim saradnicima želim puno uspeha u ostvarenju ove ideje” – poručio je Biševac.

indeksonline.rs