Naslovna srbija Beograd Ćorović: U Zaljubljenom Šekspiru svi su dali maksimum

Ćorović: U Zaljubljenom Šekspiru svi su dali maksimum

Foto:Tanjug/Jadranka Ilić

BEOGRAD – Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Amar Ćorović koji je govorio o ulogama u predstavi “Zaljubljeni Šekspir” i novoj seznoi serije “Složna braća”.

Ćorović je rekao da je “Zaljubljeni Šekspir” rediteljke Ane Tomović njegova prva predstava u Beogradskom dramskom pozorištu (BDP) i da se posebno radovao radu sa toliko talentovanih mladih kolega .

“To je dobra atmosfera za raditi predstave. Iz te atmosfere smo svi dali svoj maksimum i vođeni Tomović svi smo napravili različite uloge”, naveo je glumac.

Ćorović je rekao da je napravio “nekog svog Džona Vebstera, koji je kasnije postao veliki engleski pisac u rangu Šekspira”, a bio je “lokalna baraba, pijanac”.

Napravivši od Vebstera lik koji “obožava krv, tragediju”, Ćorović je i istakao da je od Tomović dobio svu slobodu i to mu je jako prijalo.

Za predstojeću novu sezonu “Složne braće” Nele Karajlić i njegov sin Srđan Janković “napravili su dobar scenario”, a Ćorovićev lik Mili ostaje “dobrica, naivčina koji ima dve ljubavi – Radicu i Bosnu i Hercegovinu”.

“Njegov najveći cilj je da sa Radicom ostane u Bosni. Iz najbolje namere pokušava da pomogne, reši situaciju najdobronamernije, a onda nekako najviše napravi najveću glupost i najviše nastrada. Sve zezne”, rekao je Ćorović.

Glumac je dodao da u seriji voli rad sa starijim priznatim kolegama, od kojih može da čuje neke indikacije , jer je “potrebna kiliometraža i mnogo iskustva da prepoznaš u trenutku šta treba”.

“Imali smo slobodu od reditelja, scenarista i kolega da mogu da probam da naprvim to što bi trebalo da se napravi”, istakao je Ćorović.

Od septembra Ćorovića očekuje nastavak igranaj predstave “Naš sin” Patrika Lazića sa Draganom Varagić i Aleksandrom Ðinđićem u prostoru Hartefakta u Despota Stefana 7.

“Igramo u stanu okruženi publikom, koja je u dnevnoj sobi, sedi sa nama i sat i po preživljava našu porodičnu dramu”, objasnio je Ćorović.

Dok čeka početak sezone u BDP premijerom “Mizantropa” Juga Ðorđevića, Ćorović kaže da bi ubuduće voleo ulogu u epohi jer se tu još nije oprobao.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version