BEOGRAD/PODGORICA – Takmičenje u izležavanju, po kojem je Crna Gora jedinstvena u Evropi, organizovano je 11. put u etno-selu “Montenegro” u Breznima u Pivi, a od devet takmičara iz Nikšića, Podgorice, Danilovgrada i Beograda, dvojica se i danas bore za novčanu nagradu od 350 evra, prenose podgoričke Vijesti.

Takmičari su kazali da se nadaju da će oboriti prošlogodišnji rekord Podgoričanke Dubravke Aleksić koja je ustala nakon 117 sati ležanja, i bitku za titulu najvećeg džabalebaroša sada vode Žarko Pejanović iz Podgorice i Vuk Koljenšić iz Danilovgrada, pošto je juče, prvog dana takmičenja, sedmoro odustalo.

Takmičari su zalegli pod krošnju stoletnjeg javora, ali su tokom dana morali u kolibu zbog kiše, saopšteno je Vijestima sinoć.

Kuriozitet je da su ove godine pojedini takmičari odlučili da u Brezna dođu i prilegnu sa članovima porodice, a u takmičenju su tako učestvovali Jelena Nikolić iz Nikšića i njen 11-godišnji sin Milutin, najmlađi takmičar do sada.

Tanja Mijović koja kaže da je poreklom iz Crne Gore, a već dugo živi u Beogradu, za takmičenje je čula od prijateljica.

“Pozvale su me prijateljice koje su ovdje bile prošle godine i htela sam da vidim kako to izgleda. Moram priznati da mi je zanimljivo”, kazala je Tanja.

Nakon što je snimio sve takmičare i uzeo od njih kratke izjave, svoju busiju je zauzeo i Vuk Koljenšić iz Danilovgrada.

“Razlog što sam se prijavio za takmičenje je da se krevet i ja zbližimo budući da krevet retko kad gledam jer nemam kad od skitnje. Videćemo koliko ću izdržati. Nisam siguran da ću izdržati dugo, ali važno je učestvovati”, poručio je Vuk, koji je i dalje u trci za glavnu nagradu.

Jedan od braće Blagojević koji organizuju takmičenje, Milonja Blagojević, rekao je da pravila nisu promenjena u odnosu na prošlu godinu, a da takmičare očekuju brojne nagrade.

“Dozvoljeno je jelo i piće, čitanje knjiga, laptop, telefon – sve sem ustajanja. Odlazak u toalet je dozvoljen svakih osam sati. Prva nagrada je 350 evra, dok je vrednost ‘utješnih’ nagrada oko 500 evra. Prvonagrađeni takođe dobija rafting, vikend u etno-selu, ručak za dvoje u restoranu u Podgorici i još dosta nagrada od sponzora”, rekao je Milonja Blagojević.

Kako je istakao, ove godine imaju i jednu novinu – otvorili su sportski crnogorski klub za ležanje Montenegro man aktiviti – MMA, a prostorije za “vežbanje” im je ustupio klub tajlandskog boksa “Muay thai”. U novootvorenom klubu takmičari su mogli da se psihički i fizički pripreme za takmičenje.

indeksonline.rs/Beta