Naslovna Društvo HO “Sevap” novčano nagrađuje građane koji fotografišu ili snime zagađivače

HO “Sevap” novčano nagrađuje građane koji fotografišu ili snime zagađivače

Humanitarno udruženje “Sevap“ iz Novog Pazara nagradiće novčano sve građane koji fotografišu ili snime nesavesne sugrađane koji bacaju građevinski otpad i smeće na javnim površinama u ovom gradu.

Iz ovog udruženja za portal Free media kažu da će nagrada iznositi 5.000 dinara, a da su obezbedili sredstva za najmanje 100 prijava.

“Specijalne novčane nagrade biće za one koji nam dostave fotografije ili snimke osoba koje bacaju smeće u reke i potoke, kao i mesara koji bacaju životinjiski otpad u gradske kontejnere. Važno je da se na fotografijama i snimcima prepoznaju osobe ili jasno vide registarske tablice automobile iz kojih se iznosi pomenuti otpad“, rekli su nam u Sevapu.

Pojasnili su nam da će te fotografije i video snimke prosleđivati nadležnim gradskim komunalnim i sanitarnim inspekcijama, koje na osnovu njih mogu da pokrenu odgovarajuće postupke protiv nesavesnih građana koji zagađuju javni prostor.

Kako kažu, ovo je jedan od načina, po ugledu na evropske zemlje, da se zaštiti i sačuva životna sredina i promeni svest građana.

indeksonline.rs/Free media

Exit mobile version