Muškarac (41) iz okoline Leskovca, kapetan Vojske Srbije, uhapšen je zbog sumnje da je godinu dana silovao svoju ćerku (14).

Kako Kurir nezvanično saznaje, muškarac je uhapšen juče, nakon što je policija dobila prijavu o zlostavljanju deteta od Centra za socijalni rad.

„Aktivnom vojnom licu su stavljene lisice i utvrđeno je da je on devojčicu, svoju ćerku, silovao od novembra 2021. godine u stanu u kome su živeli“, kaže izvor Kurira i dodaje da je Više javno tužilaštvo u Leskovcu odredilo zadržavanje muškarcu.

Za jezivi slučaj saznalo se, navodno, kada je prijava stigla Centru za socijalni rad.

Dete kod psihologa

“Navodno, dete i otac nisu živeli zajedno jer su u toj porodici odranije postojali problemi, već je ona njega povremeno posećivala. U jednom momentu, Centru za socijalni rad prijavljeno je da otac ima krajnje neprimeren odnos sa ćerkom, pa su radnici to počeli da proveravaju. Kada su bili sigurni da nešto ne štima, obavestili su policiju i tužilaštvo, pa je kapetan VS priveden”, navodi sagovornik.

“Sa devojčicom je obavljen razgovor u prisustvu psihologa i radnika centra. Ona je ispričala da ju je otac više puta obljubio u porodičnom stanu. Dete je poslato i na ginekološki pregled, veoma je istraumirana”.

Kako naš izvor objašnjava, devojčica je odmah po prijavi izolovana iz porodice.

“Dete se nalazi na sigurnom i bezbednom mestu”, dodao je sagovornik Kurira.

Izvor dodaje i da je iz ove porodice i ranije bilo prijava nasilja.

“Zbog narušenih porodičnih odnosa i razvoda braka, kapetan i supruga su se više puta međusobno prijavljivali policiji zbog nasilja. Proverava se šta se tačno dogodilo i da li je otac zaista zlostavljao ćerku ili je posredi obračun bivših partnera”, zaključuje sagovornik.

Neobavešteni

U Centru za socijalni rad potvrdili su nam da su upoznati sa ovim slučajem.

“Centar je upoznat sa slučajem, preduzete su sve mere i radnje iz naše nadležnosti – ljubazno su rekli u centru i dodali da zbog osetljivosti slučaja, zaštite interesa deteta, ali i istrage ne mogu da otkrivaju više detalja. Iz Ministarstva odbrane juče nam je rečeno da nisu obavešteni o slučaju”.

Drugi slučaj u Leskovcu

U Leskovcu je pre nekoliko dana uhapšen i K. V. (69) zbog sumnje da je izvršio nedozvoljene polne radnje nad devojčicom (9). Kako nezvanično saznajemo, on je dete presreo na ulici, dao joj slatkiše i 100 dinara, a potom je namamio u napuštenu zgradu, svukao je i neprimereno dodirivao po intimnim delovima tela. Nakon saslušanja Osnovni sud mu je odredio pritvor do 30 dana zbog nedozvoljenih polnih radnji.

kurir.rs