ZAGREB – Hrvatski predsednik i vrhovni komandant Oružanih snaga RH (OSRH) Zoran Milanović priređuje večeras na Kninskoj tvrđavi prijem za ratne komandante povodom Dana pobede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja odnosno 27. godišnjice vojno policijske operacije Oluja i tada će uručiti ; odlikovanja i unapredjenja pripadnicima Oružanih snaga.

Tokom svečanog prijema sviraće odlikovana Klapa HRM-a Sveti Juraj, Policijska klapa Sveti Mihovil i Mali džez sastav Orkestra Hrvatske, prenela je Hrvatska radio-televizija (HRT).

Centralna proslava godišnjice Oluje se obeležava sutra u Kninu, navodi HRT.Zvanični deo proslave počinje sutra u devet sati kod spomenika hrvatske pobede “Oluja 95” ; polaganjem venaca za sve koji su dali živote za hrvatsku slobodu.

Posle toga seli se na stadion fudbalskog kluba Dinara odakle će se na videu pratiti ceremonija podizanja hrvatske trobojnice na Kninsku tvrdjavu. Uz podizanje zastave se čitaju imena 242 stradalih i dvoje nestalih branitelja tokom Oluje.

U Knin će doći tri predsednika, države, Vlade i Sabora i obratiće se okupljenima a uz njih i general pukovnik u penziji Mladen Markač.

Jutarnji program će se završiti letačkim nastupom akrobatske grupe “Krila Oluje” preletom helikoptera te svetom misom.

Beta