Radovi na izgradnji toplane na biomasu i toplovoda kroz grad teku planiranom dinamikom i trebalo bi da budu završeni do 15. septembra. Oni su u zoni škola intenzivirani zbog početka nove školske godine i biće ubrzo završeni. Roditelji nemaju razloga za brigu, poručuju nadležni.

Izgradnja toplovoda kroz grad u završnoj je fazi. Zbog početka nove školske godine, radovi u bilizini škole Bratstvo su posebno intenzivirani i trebalo bi da budu završeni raneije u odnosu na druge lokacije.

”Rokovi za izgradnju su 15. septembar, kako toplovoda tako i toplane i automatizacija podstanica. Ceo projekat se sastoji iz tri faze. Vrednost investicije 7,2 miliona evra i 15. oktobra trebalo bi da počne grejna sezona”, izjavio je pomoćniok gradonačelnika Novog Pazara Vladimir Marinković.

Dok teku radovi, bezbednost saobraćaja i đaka u saobraćaju ostaće prioritet. Prema rečima koordinatora projekta Faruka Suljevića, o tome se i do sada vodilo računa. Suljević je posebno pohvalio saobraćajnu policiju koja, kako je rekao, u glavnoj najfrekventnijoj ulici u zoni škole reguliše saobraćaj, tako da dinamika radova nije usporena, a roditelji nemaju razloga za brigu.

Da dobra koordinacija službi uključenih u izgradnju toplovoda daje rezultate, potvrđuju i izvođači, koji zahtevne poslove obavljaju i u trećoj smeni.

Grejna sezona i nova toplana počeće sa radom 15. oktobra.