JERUSALIM – Izraelski policajci ubili su danas jednog Palestinca koji je pokušao da ih napadne nožem tokom racije u istočnom Jerusalimu, saopštila je policija.

Kako je navedeno policajci su tražili nelegalno oružje u kvartu Kafr Akab i kada su došli do jedne kuće muškarac naoružan nožem je pokušao da ih napadne.

Oni su pucali na napadača koji je kasnije proglašen mrtvim, a palestinski mediji su ga identifikovali kao Muhameda al-Šahama.

Dogodilo se to dan pošto je naoružani Palestinac pucao na autobus kraj Starog grada u Jerusalimu, ranivši osmoro ljudi, uključujući državljane SAD.

Stejt department SAD je kasno sinoć osudio taj napad i potvrdio da su najmanje petoro ranjenih američki gradjani.

“Ostajemo u bliskom kontaktu sa našim izraelskim partnerima i stojimo čvrsto uz njih suočeni sa napadom”, rekao je portparol Stejt departmenta Ned Prajs (Price).

Nasilju u Jerusalimu prethodila je napetost izmedju Izraela i Palestinaca u pojasu Gaze i na Zapadnoj obali.

Prekidom vatre postignutom 7. avgusta, zahvaljujući posredovanju Egipta, okončana su tri dana sukoba izmedju Izraela i Islamskog džihada u pojasu Gaze u kojem je poginulo najmanje 49 Palestinaca, uključujući 17 dece i 14 ekstremista.

Dan kasnije izraelski vojnici su ubili trojicu palestinskih ekstremista i ranili desetine u pucnjavi koja je izbila tokom hapšenja u gradu Nablusu na okupiranoj Zapadnoj obali.

indeksonline.rs/Beta