Dolaskom naših ljudi iz dijaspore poslednjih dana povećano je interesovanje kupaca za stanove u Novom Pazaru, saznaje portal Free media.

Prema informacijama iz nekoliko agencija koje se bave prodajom nekretnina u ovom gradu kvadrat novogradnje košta od 1.100 do 1.300 evra, dok je cena starogradnje nešto niža.

Naime, za kvadrat starogradnje treba izdvojiti od 800 do 1.000 evra, u zavisnosti od lokacije, međutim starogradnja u nekoliko ulica u samom centru grada znatno je skuplja.

U ovim agencijama za Free media kažu da stanove manje kvadrature, naročito garsonjere, mnogo brže prodaju od većih.

Ističu da kod prodaje kuća ne postoji precizan cenovnik i da on zavisi od prodavca do prodavca, dok se vlasnici ovih stambenih objekata na atraktivnim lokacijama radije odlučuju za njihovo davanje za izgradnju zgrada.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku prosečna cena prodatih stanova novogradnje u Novom Pazaru od jula do decembra prošle godine iznosila je 106.874 dinara, a površina tih prodatih u proseku je iznosila 63 kvadrata.

Najniža cena stanova u ovom periodu zabeležena je u Bujanovcu 46.644 dinara, a najviša 376.613 dinara u beogradskoj opštini Saveski venac.