Košarkaši Novog Pazara pripremaju se u Dvorani Sportske akademije Douš za predstojeću Košarkašku ligu Srbije, koja kreće 1. oktobra i na čijem startu dočekuju ekipu pančevačkog Tamiša.

Sportski direktor Novopazaraca Sead Latifović izrazio je očekivanje da će tim biti sklopljen do kraja sledeće sedmice.

“Nisam neko kome su usta puna velikih reči, ali verujem da ćemo svi u klubu odraditi svoj posao kako treba. Nazire se roster za nastupajuću sezonu, ali još uvek pratimo tržište. U želji da na pogrešimo, nećemo preko noći donositi odluke”, rekao je Latifović.

Novopazarce će ove sezone predvoditi trener Vasilije Budimić, a sigurno je da će u sastavu i dalje biti kapiten Asmir Numanović, Bogdan Mikavica i Vladimir Radomirović, kao i povratnik Tarik Brunčević.

Bek Mikavica i krilo Radomirović su pod ugovorima, dok je saradnja produžena s centrom Numanovićem. U klub vratio krilni igrač Brunčević iza kojeg su sezone u rumunskom Galaciju i slovenačkom Tajfunu iz Šentjura.

“Ponosan sam jer ću predvoditi ekipu s tradicijom, u gradu koji ima i košarku i fudbal. Ovo što rade fudbaleri daje nam podstrek. Želim da oformim grupu dobrih ljudi, što smo već i napravili, kao i igrača. Tražimo pleja, verovatno će to biti igrač iz SAD”, najavio je Budimić.

On je naveo da u pazarskom klubu treniraju šestorica ili sedmorica talentovanih momaka, koji su mahom rođeni 2005. i 2006. godine.

“Biću srećan ako oni jednog dana budu činili okosnicu Novog Pazara”, naveo je Budimić, koji je prošle sezone u elitnom domaćem rangu predvodio ekipu Beograda.

M. Minić