U Novom Pazaru počele su javne rasprave o Predlogu strategije za mlade u Republici Srbiji za period od 2022. do 2030. godine, a biće organizovane u više gradova.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić ocenio je da je Novi Pazar mesto gde se mogu čuti konstruktivne kritike i ideje kako pomoći mladima da se “samoiskažu, pokažu i dokažu, ali i da kreiraju svoju zemlju po njihovoj meri“.

On je kazao da Novi Pazar zaslužuje punu pažnju države ne samo u oblasti omladinske politike, već i u ostalim aspektima društvenog delovanja.

“Pozivam sve mlade iz Novog Pazara, ali i iz čitave Srbije da se uključe u narednih petnaestak dana i učine da ovaj dokument bude po meri mladih”, kazao je ministar.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac podsetio je da je Novi Pazar grad mladih i da je svako unapređenje njihovog položaja veoma važno.

“Koristim priliku da se zahvalim ministru i Ministarstvu za svu pomoć i podršku i za materijalnu i kadrovsku pomoć koju pružaju Novom Pazaru u razvoju sporta, ali i omladinske politike”, istakao je Biševac.

Svoje stavove u Novom Pazaru izneli su predstavnici različitih organizacija koje okupljaju mlade. Njihove konstruktivne kritike i ideje su, kažu iz ministarstva, posebno dobrodošle tokom javnih rasprava o predlogu Strategije.

“Nekako kada pričate o strategijama, nije mladim ljudima to toliko blisko. Više žele da kroz živu reč i kroz jedan direktan dijalog iskažu svoje ideje i misli i da kroz neke konkretne i konstruktivne primere unaprede takve strateške dokumente. Danas smo ovde da odgovorno i otvoreno čujemo mlade i sva zainteresovana lica“, naveo je Udovičić.

U Novi Pazar je stiglo više Udovičićevih najbližih saradnika iz Ministarstva. A osim u ovom gradu okrugle stolove organizuju i u Užicu, Novom Sadu, Nišu, Beogradu i Kosovskoj Mitrovici. Potom će biti pripremljen izveštaj o Predlogu strategije za mlade u Srbiji od 2022. do 2030. godine.