Dvojica srpskih državljana (22) i (25) osuđeni su u Nemačkoj na dve godine i devet meseci, odnosno četiri godine zatvora zbog napada na baku (90) koju su hteli da zastraše kako bi napustila stan u kome je živela u četvrti Marštal u Minhenu!

Kako prenosi portal LKZ.de, oni su osim napada na baku koji je okarakterisan kao ucena i otmica, osuđeni i zbog krađe 10.000 evra iz stana domaćina kod kojih su boravili dok su živeli u istom stambenom kompleksu. Podsetimo, jedan od mladića napao je baku, pokušavao da je natera da uzme neku žutu materiju, a potom zarobio u kupatilu.

– Tužilaštvo je za starijeg mladića tražilo veću kaznu, ali je on ipak odlukom suda osuđen na četiri godine. Uprkos tome, mladići su sve vreme protestovali i ponavljali da su nevini, dok su njihovi branioci čak tražili oslobađajuću presudu zbog navodnog nedostatka dokaza – navodi LKZ.de:

– Njihovo obrazloženje bilo je da starica nije prepoznala nikoga od osumnjičenih. Sud je međutim cenio iskaz bake koja je do detalja opisala kako je napad izgledao i kako se oslobodila turpijom za nokte.

Podsetimo, starica je na jednom od ročišta do detalja opisala napad.

– Ona je rekla da je očekivala komšinicu, ali da joj se na vratima pojavio muškarac sa crnom kapuljačom, ugurao je u stan, preturao po ormanima, a na kraju primoravao da proguta nekakvu žutu supstancu. Maskirani napač baku je zatvorio u kupatilo, ali je ona uspela da se spase uz pomoć turpije za nokte.

Kurir.rs