Naslovna Društvo Novopazarski poljoprivrednici dobili mehanizaciju za zaštitu bilja, trimere, muzilice i električne čobanice

Novopazarski poljoprivrednici dobili mehanizaciju za zaštitu bilja, trimere, muzilice i električne čobanice

Novopazarski poljoprivrednici dobili mehanizaciju za zaštitu bilja, trimere za uklanjanje korova, muzilice i električne čobanice.

Poljoprivrednici u Novom Pazaru dobili su danas mehanizaciju za zaštitu bilja, trimere za uklanjanje korova, muzilice i električne čobanice. Ovo je treća isporuka tokom ove nedelje sredstava za rad u agraru, koji su obezbeđeni novcem iz gradskog budžeta.

U ponedeljak je podeljena mehanizacija za obradu zemljišta i pripremu stočne hrane.

Stigla je oprema vredna 8.846.000 dinara, što je oko polovine sredstava predviđenih gradskim budžetom.

„Nabavke su završene. Rokove isporuke dobavljači će ispoštovati. Svi poljoprivrednici dobiće onu opremu i mehanizaciju za koju su aplicirali tokom zime, a koja je predviđena planom i budžetom“, kazao je pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Nihat Hasanović, podsećajući da će stići još važne opreme i mehanizacije za unapređenje agrara.

Poljoprivrednici su veoma zadovoljni nabavljenom opremom.

„U vremenu kada nema radne snage, kada je u sred ove suše potrebno brzo reagovati i postiću uspeh u poljoprivredi ova oprema i mehanizacija čine poljoprivrednike srećnim. Mogu sada da za manje vremena više i kvalitetnije pripreme stočnu hranu, obrade zemljište, zaseju njive, nahrane stoku, pomuzu krave…“, kazao je predsednik Međuopštinske unije poljoprivrednih proizvođača Ismet Sajtarić.

Exit mobile version