Oni koji još uvek nisu posetili “Novopazarski letnji vašar“ mogu to da urade do večeras u 21 sat, kada se završava ova privredno turistička manifestacija u Sportskoj dvorani Pendik.

Organizator ove manifestacije Enes Pljakić za portal Free media kaže da je sajam tokom prethodnih pet dana posetilo preko 20.000 ljudi.

“Sajam je ove godine premašio sva naša očekivanja, zaista smo svi prezadovoljni, od organizatora, preko kupaca do prodavaca. Očekivali smo najveću posetu za vikend, međutim i tokom radnih dana bilo je mnogo posetilaca kako iz Novog Pazara, tako i iz gradova u okruženju“, rekao je Pljakić.

On je istakao da je ove godine bilo i nekoliko organizovanih dolazaka autobusima kupaca iz Bosne i Hercegovine.

Štandove sa robom široke potrošnje na vašaru sa znatno sniženim cenama ove godine ima više od 100 izlagača iz cele Srbije.

“Vašar ima i humanitarnu komponentu, jer posle zatvaranja manifestacije izlagači ostavljaju deo svojih proizvoda, uglavnom odeću, obuću i hranu, koja se deli porodicama slabog materijalnog stanja. Tu robu delimo preko humanutarnih organizacija u ovom gradu“, istakao je Pljakić.

Podsećamo da je dve godine unazad letnji vašar otkazivan zbog pandemije korona virusa.

Vašar traje do večeras, a organizovali su ga Ustanova za sport i grad Novi Pazar.

Cena farmerica na vašaru se kreće od 1.000 – 1.200 dinara, za decu su od 500-700 dinara. Majice su 300-500, duksevi 600-800 dinara, đački rančevi hiljadu dinara, sveske velike i male od 30-100 dinara, patike od 700-1.000 dinara.

freemedia.rs