Novi Pazar je hit sezone u Superligi. Klub je nanizao pet pobeda i svaki navijač sa ponosom gleda tabelu, ispred je jedino aktuelni šampion Crvena zvezda. “Plavima” u leđa gledaju Partizan, TSC, Čukarički, Vojvodina, timovi koji su u predsezoni važili za favorite i glavne konkurente crveno-belima.

Sa Pazarcima niko nije računao

Predsednika Ismeta Kurtanovića već nazivaju najuspešnijim prvim čovekom kluba u istoriji.

“Da, u poslednje vreme mi to često u Beogradu, Pazaru i Tutinu govore, ali bez Rasima Ljajića ništa od ovog ne bi bilo ostvarivo. On je pokrenuo čitavu priču, u pitanju je vizionar koji je postavio temelje ovog uspeha. Mi smo tu da zajedno sa njim pomognemo i da nastavimo ovu sjajnu priču u istom pravcu”, kaže ovaj uspešni privrednik.

Mnogi su vrteli glavom kada je pre par godina, došavši na čelo Novog Pazara najavio istorijski plasman u Evropu.

“Prve dve godine su bile teške, trebalo je stabilizovati klub koji smo iz UPPR (unapred pripremljen plan reorganizacije), što je praktično poslednji korak ka stečaju, uspeli da podignemo na sadašnji nivo. U ovom trenutku FK Novi Pazar je finansijski stabilan klub, dobro organizovan, ali ne zadovoljavamo se trenutnim uspehom, možemo bolje”.

Klub danas nema dugove, ima preduslove, i finansijske, i po kvalitetu tima, za toliko željeni plasman u Evropu.

Trener Gaćinović ima podršku uprave, a stalno pominje sjajnu infrastrukturu kluba.

“Ne treba da zaboravimo da uspeh pripada u velikoj meri treneru i njegovom stručnom štabu, kao i Emiru Bihorcu, direktoru kluba. Infrastruktura je među najboljima u Srbiji, usudio bih se da kažem da smo u tom segmentu među prva tri kluba. I ovo su grad Novi Pazar, klub i Rasim Ljajić stvorili tokom prethodnih godina, čime su obezbeđeni uslovi za produkciju igrača iz sopstvene fudbalske škole”, objašnjava Kurtanović.

U beogradskim klubovima ima dosta mladih Pazaraca?

“Problem su nestrpljivost i ponekad nerealne ambicije roditelja. Žele sve i odmah, u deci vide priliku za zaradu. Porede mlade igrače sa Ronaldom i Mesijem. To su naša deca, volimo ih, nemamo ništa protiv roditelja, ali odsustvo realnosti najviše škodi samim klincima. Razumem i pristrasnost roditelja, to je sasvim normalno, ali to nije put ka uspehu. Plaćaju i treninge, stan i hranu, ulažu ogroman novac i na kraju se ne desi ništa. Bolje je da ostanu u svom gradu, rade u našoj školi, dovodimo ozbiljne trenere za mlađe kategorije, napredujemo u stvaranju igrača. Nadam se da će se veći broj mladih igrača odlučiti da ostane ovde gde su rođeni i zaigraju za naš seniorski tim”.

Kakva su očekivanja od narednih mečeva?

“Kao predsednik uvek mislim da možemo bolje. Novi Pazar igra naredne mečeve sa Spartakom kod kuće i protiv starog rivala Radničkog u Kragujevcu, očekujem maksimalnih šest bodova. Nakon toga dolazi nam Crvena zvezda i pokušaćemo da ostanemo neporaženi”, dodao je prvi čovek najvećeg iznenađenja u Superligi.

Sponzor FK Novi Pazar je kompanija AdmiralBet koja je ponosna na rezultate kluba i veruje da će ova saradnja doprineti još boljim rezultatima i istorijskom plasmanu kluba u evrokupove!

indeksonline.rs/sportske.net