Naslovna Društvo Rasim Ljajić otvorio Sportske igre mladih u organizaciji SDPS-a

Rasim Ljajić otvorio Sportske igre mladih u organizaciji SDPS-a

Na Paliću su u organizaciji Foruma mladih Pokrajinskog odbora Socijaldemokratske partije Srbije, otvorene Sportske igre mladih, čiji domaćin je Gradski odbor stranke u Subotici.

Sportske aktivnosti, organizovane na brojnim terenima, otvorio je predsednik i osnivač stranke Rasim Ljajić koji je na fudbalskom terenu u utakmici između Vojvodine i Novog Pazara izveo i početni šut.

Ljajić je otvarajući Sportske igre mladih izrazio zadovoljstvo da prisustvuje takvoj sportskoj manifestaciji, koja za cilj ima negovanje prijateljskog duha i zajedništva, i istakao očekivanje da će postati tradicionalna.

“Ovo je bila odlična inicijativa vojvođanskog odbora, a verujem da će se i ostali odbori već naredne godine uključiti da podrže organizaciju ove i sličnih manifestacija. Ne zbog toga da bi neko pobeđivao, osvajao medalje i pehare, već da bi jačali taj duh socijaldemokratskog zajedništva, da bi jačali identitet socijaldemokratske ideje i što je najvažnije da bismo se družili. Mi smo jedna velika familija, to dokazujemo i današnjim sportskim takmičenjima” kazao je Ljajić.

Potpredsednik SDPS-a i predsednik Pokrajinskog odbora stranke u Vojvodini dr Nenad Ivanišević zahvalio je svima koji su uzeli učešće u ovoj sportskoj manifestaciji, koja je prvenstveno prijateljska.

“Neće se ovaj dan pamtiti po broju postignutih golova, već po broju osmeha, zagrljaja i prijateljstava” kazao je Ivanišević.

Sportske igre, između ostalog, imaju za cilj zbližavanje mladih, druženje, te pružanje podrške i planiranje daljih zajedničkih aktivnosti.

Mladi SDPS-a odmerili su snage na fudbalskim, košarkaškim, terenima za stoni tenis. Dan je protekao i u znaku nadmetanja na odbojkaškim terenima, te nadmudrivanjima u šahovskim majstorijama.

Preovladavao je sportski i takmičarski duh, ali je prema rečima mladih, cilj je prvenstveno druženje i širenje poruke zajedništva.

Učešće su uzeli mladi iz Novog Pazara, Tutina, Sjenice, Priboja, Prijepolja, Kragujevca, Beograda, Novog Sada, Subotice, Sombora, Apatina, Nove Crnje, Temerina, Stare Pazove, Sremske Mitrovice, Vršca, Žitišta i Odžaka.

Exit mobile version