Šefica Kancelarije OSCE-a u Novom Pazaru Mikaela Turman sa saradnicima posjetila je danas Stranku demokratske akcije Sandžaka i održala sastanak sa predsjednikom Stranke dr. Sulejmanom Ugljaninom.

Predsjednik Stranke dr. Ugljanin je istakao značaj Kancelarije OSCE-a za Sandžak, sa sjedištem u Novom Pazaru, za političku stabilnost u Sandžaku.

Također se zahvalio gospođi Turman na dosadašnjoj saradnji i pohvalio njenu korektnu komunikaciju i rad sa svim zvaničnim predstavnicima i institucijama u Sandžaku, i čestitao joj na realizaciji važnih projekata.

Predsjednik Stranke je naglasio da su Bošnjaci Sandžaka nezadovoljni odnosom međunarodne zajednice prema rješavanju bošnjačkog nacionalnog pitanja, kao i rješavanju statusa države Bosne i Hercegovine, od čega zavisi opstanak svih Bošnjaka koji žive izvan Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je istaknuto obostrano zadovoljstvo zbog formiranja zajedničke poslaničke grupe “ Evropski regioni – Vojvodina, Sandžak, Preševska dolina”, koju čine poslanici Albanaca, Bošnjaka, Hrvata i Rusina u Skupštini Srbije.

indeksonline.rs