Serija sjajnih rezultata takmičara Plivačkog kluba “Delfin” iz Novog Pazara u toku proteklog bili su razlog da za rukovodstvo i takmičare ovog kluba bude organizovan prijem u prostorijama Sportskog saveza Novi Pazar.

Serija je počela u Bačkoj Topoli 2. jula gdje je u organizaciji Plivačkog kluba “Marathon”,Saveza za plivanje na otvorenim vodama i masters Srbije te Plivačkog saveza Srbije na Bačkotopolskom jezeru održan 18. Topolski maraton, 12. Otvoreno prvenstvo Srbije u masters plivanju na otvorenim vodama i 16. Otvoreno prvenstvo Srbije u plivanju na otvorenim vodama na 5, 7,5 i 10 kilometara.Takmičenja su održana uz rekordan broj učesnika. Iz 12 klubova na startu je bilo više od 110 plivača.Takmičenje je bilo međunarodnog karaktera pa pored klubova iz Srbije, na jezeru se se našli takmičari iz Mađarske, Rumunije i Bosne i Hercegovine. U trci na 5000 metara u kategoriji 12-13 godina, novopazarski “delfin” Lazar Filipović osvojio je prvo mjesto u vremenu jedan sat 27 minuta I 56 sekundi dok je Sara Dražanin na Kupu Srbije u kategoriji 14-15 godina u trci na 3000 metara osvojila izvanredno treće mjesto.
Na ADA -MOL Kupu Srbije na otvorenim vodama održanom na Tisi ponovo je u kategoriji 12-13 godina blistao Lazar Filipović koji je suvereno osvojio prvo mjesto.Dok je u kategoriji nešto starijih dječaka (14-15 godina) Ramiz Gračanin bio četvrti.

Poslednjeg dana jula mjeseca u Bačkom Gradištu na Otvorenom kupu Srbije na otvorenim vodama u trci na 4000 metara Lazar Filipović je i treći put trijumfovao ovoga puta plivajući dva minuta brže nego nego na Ada-molu.

Nermin Zećirović, generalni sekretar Sportskog saveza i Emir Mehmedović, director Ustanove za sport Novi Pazar ćestitali su stručnom rukovodstvu i takmičarima plivačkog kluba “Delfin” na ostvarenim rezultatima.