Ovako, domaćin bez Mujezinovića napada Napredak, dileme Gaćinovića

Nikada Novi Pazar posle sedmog kola nije bio rangiran bolje od pete pozicije na superligaškoj tabeli. Takav plasman ostvario je 2012/2013, u drugoj sezoni među elitom, predvođen Dragoljubom Bekvalcem sa klupe, a Enverom Alivodićem, Dariom Damjanovićem, Irfanom Vusljaninom i Milošem Bogunovićem na terenu.

I tada, pre deset godina, Pazarci su kuburili sa podrškom s tribina, koje su zaključane već posle prvog kola i ubedljivog slavlja protiv niškog Radničkog (3:0), obeleženog krvavim obračunom dve frakcije domaćih navijača, pa su Crvena zvezda i subotički Spartak dočekani na praznom stadionu.

Taj Bekvalčev Novi Pazar teško je gubio, a u prvih sedam kola porazili su ga jedino beogradski crveno-beli i to preokretom (1:2), ali sadašnja generacija Plavih, na čiju igru potpis stavlja Vladimir Gaćinović, mnogo češće pobeđuje.

Ukoliko u sedmom kolu Mozzart Bet Superlige (20.00, TV Arena Premijum 2), Pazar upiše četvrti trijumf u nizu i sruši na startu takmičenja neubedljive Kruševljane, prenoćiće na trećem mestu, odmah iza aktuelnog šampiona iz Ljutice Bogdana i Čukaričkog, o čemu je ranije samo moglo da se sanja.

Zna, međutim, Gaćinović da put do novih bodova može biti posut trnjem i ostavlja po strani euforiju dok razmišlja o timu koji će suprotstaviti kolegi Dušanu Đorđeviću, a u kojem zbog povrede sigurno neće biti ofanzivnog veziste i asistenta za overu prethodne pobede u Nišu (3:1) Mustafe Mujezinovića. Najviše dilema sigurno je u manevru, s obzirom da za jedno mesto konkurišu trojica igrača u dobroj formi: Semir Alić, Miljan Momčilović i Sead Islamović. Prva dvojica bi zbog „bonus statusa“ mogla da budu u prednosti, što i ne mora da bude slučaj ako se Gaćinović odluči da mu starter među momcima rođenim posle 1. januara 2021. bude krilo Mitar Ergelaš. Ako administrativni poslovi budu gotovi, jedno mesto u protokolu trebalo bi da bude rezervisano za Slavka Damjanovića kao najnovije pojačanje u defanzivnoj liniji.

Svi se slažu u jednom – da nema kazne, kojom je Džaizkoin arena zatvorena do sredine oktobra i meča sa Vojvodinom, petak veče bi u domu fudbalera Novog Pazara provelo barem 5.000 navijača.

Pazar bi Napretku trebalo da se suprotstavi u već standardnoj formaciji 4-1-4-1: Kljajić – Pešukić, Rubežić, Joksimović, Jović – Lončar – Nikčević, Alić, Mijić, Danoski – Majdevac.

mozzartsport.com