PODGORICA – Stanovnici Cetinja su u šoku, a u gradu je proglašena trodnevna žalost posle tragedije u kojoj je danas stradalo 11 ljudi, medju kojima i deca.

Policija i tužilaštvo još se nisu zvanično oglasili, a medijima je potvrdjeno da su ubijeni napadač i još 10 osoba medju kojima ima i dece, i da je šestoro povredjeno, uključujući i policajac.

Reporteri sa lica mesta izveštavaju da su stanovnici Cetinja u šoku, da je deo grada pod blokadom i da je pojačano prisustvo policije posle incidenta koji se dogodio oko 16 sati.

“Nisam mogao da verujem da se ovako nešto može desiti na Cetinju i u Crnoj Gori… Ovo se nikada nije desilo… Stradao mi je bliski rodjak, čovek od 34 godine… Ne znam šta da kažem i kuda sve ovo vodi”, kazao je Radio Televiziji Crne Gore (RTCG) vidno potresen stanovnik Cetinja Milorad Mitrović.

Medju ubijenima je napadač 34-ogodišnji V.B sa Cetinja koji je, po navodima medija, posle porodične svadje pucao nasumice na prolaznike.

Crnogorski državni zvaničnici, predstavnici regiona i diplomate izražavaju saosećanje sa porodicama stradalih i gradjanima Cetinja, uz ocenu da je reč o “nezapamćenoj tragediji”.

Crnogorski premijer Dritan Abazović je ocenio da se “dogodila tragedija koju Crna Gora ne pamti”. On je objavom na Telegramu pozvao “sve gradjane” Crne Gore da mislima budu zajedno uz porodice stradalih, rodjake i Cetinje.

“Duboko sam potrešen vešću o strašnoj tragediji na Cetinju. Izražavam najiskrenije saučešće unesrećenim porodicama, svima koji su izgubili svoje najmilije. Svi kao društvo moramo biti solidarni s njima u ovim teškim trenucima”, napisao je predsednik Crne Gore Milo Djukanović na Tviteru.

Izraze saosećanja i saučešća uputili su član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, ambasadori Evropske unije i Velike Britanije u Crnoj Gori, brojni crnogorski zvaničnici i političari.

indeksonline.rs/Beta