KOSOVSKA MITROVICA – U naselju Suvi Do u Severnoj Mitrovici osvanule su zastave “UČK” i “velike Albanije”, a u Kosovskoj policiji kažu da o tom slučaju nije pokrenuta istraga.

Kako navodi Kosovo onlajn, zastava OVK i zastava “velike Albanije”, na kojoj su likovi Ismaila Chemaljija i Ise Boljetinca, nalaze se na jarbolu koji je postavljen na saobraćajni znak, između dve kolovozne trake u Suvom Dolu.

Iz policije su naveli da nema informacija u vezi sa događajem u Suvom Dolu.

“Nema nikakvih informacija da je u vezi sa tim pokrenuta istraga, policajci su na terenu svakodnevno i obavljaju svoju duznost, ukoliko bude izvestaja u vezi sa ovim događajem obavesticemo javnost”, rekao je za Kosovo onlajn portparol Kosovske policije za region Sever, porucnik Branislav Radović.

Naselje Suvi Do nalazi se u Severnoj Mitrovici i godinama je predmet međuopštinskog spora sa Albancima iz Južne Mitrovice.

Nedavno je Kosovska policija iz Južne Mitrovice bez saglasnosti Severne policijske stanice preuzela patroloranje Suvim Dolom, bez prethodne najave ili bilo kakvog rešenja o administrativnoj podeli.

Naselja Gornji i Donji Suvi Do su mešovita i prema važećim zakonima katastarski pripadaju opštini Severna Mitrovica.

indeksonline.rs/Tanjug