BEOGRAD – U novom sazivu Skupštine Srbije formirano je 15 poslaničkih grupa.

Poslanička grupa “Aleksandar Vučić – zajedno možemo sve” ima 105 poslanika, predsednik je Milenko Jovanov, a zamenica Marina Raguš.

Na čelu grupe “Socijalističa partija Srbije ” koja ima 23 člana je Ivica Dačić, a zamenik Djordje Milićević, dok Poslanička grupa Jedinstvena Srbija ima osam članova, predvodi je Dragan Marković, a zamenik je Života Starčević.

Poslanička grupa “Ujedinjeni – SSP, PSG, Sindikat Sloga, PZP” broji 16 članova, a na njenom čelu je Marinika Tepić, dok je njen zamenik Pavle Grbović.

Poslaničku grupu “NADA – Novi DSS – POKS” koja ima 15 članova predvodi Miloš Jovanović, a zamenik je Vojislav Mihailović.

Šef Poslaničke grupe Narodne stranke koju čini 12 poslanika je Miroslav Aleksić, a zamenik je Stefan Jovanović.

Predsednik Poslaničke grupe Demokratske stranke koja ima 10 poslanika je Zoran Lutovac, a zamenica je Dragana Rakić.

Poslanička grupa Srpska Stranka Zavetnici ima 10 poslanika, na čelu je Milica Djurdjević Stamenkovski, dok je zamenik Nikola Dragićević.

Na čelu poslaničke grupe Moramo – Zajedno, koja broji osam članova, je Nebojša Zelenović a zamenik je Aleksandar Jovanović.

Branimir Jovanović predsednik je poslaničke grupe Socijaldemokratska partija Srbije, koja ima sedam članova, a zamenik je Muamer Bačevac.

Poslanička grupa PUPS – Solidarnost i pravda ima šest poslanika, na čelu je Stefan Krkobabić a zamenik je Milorad Hadži Stošić.

Na čelu poslaničke grupe Srpski pokret Dveri – Patriotski blok, koju čini šest poslanika, jeste Boško Obradović a zamenik je Ivan Kostić.

Enis Imamović je na čelu poslaničke grupe Evropski regioni – Vojvodina, Sandžak, Preševska dolina, koja broji pet članova, a zamenik je Aleksandar Olenik.

Na čelu poslaničke grupe Savez vojvodjanskih Madjara, koja ima pet članova, je Balint Pastor a zamenica je Elvira Kovač.

Poslanička grupa Zeleno-levi klub, Ne davimo Beograd, Moramo broji pet članova, predsednik je Radomir Lazović a zamenica Biljana Djordjević.

indeksonline.rs/Beta