Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, SBPOK-a, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su šest članova organizovane kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, a u vezi sa posredovanjem u vršenju prostitucije.
Uhapšeni su B. N. (1988), R. N. (1990), B. S. (1978), M. M. (1996), O. M. (1993), i V. V. (1960).



Osumnjičeni su, od novembra 2021. do jula 2022. godine, organizovali prostituciju putem pojedinih sajtova za oglašavanje, podsticali, navodili i učestvovali u posredovanju u vršenju prostitucije više osoba ženskog pola na teritoriji Beograda.

Takođe, kako se sumnja, oni su organizovali predaju više osoba ženskog pola trećim licima, korisnicima usluga u cilјu pružanja seksualnih usluga, a novac stečen na taj način delili su između sebe u skladu sa zadacima koje su obavlјali i sa tim novcem su pokrivali i troškove koje su imali tokom obavlјanja ovih nelegalnih radnji.



Prilikom pretresa kod osumnjičenih su pronađeni mobilni telefoni i SIM kartice korišćene pri izvršenju krivičnog dela, kao i uplatnice sa izvršenim transakcijama novca.
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.