BEOGRAD – Srpska atletičarka Adriana Vilagoš osvojila je večeras srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Minhenu, u bacanju koplja.Vilagoš (18) je do srebra došla hicem od 62,01 metar u poslednjoj šestoj seriji.

“Nisam ni očekivala, kako je počelo takmičenje bila sam prenervozna, nisam ni znala. Jako sam loše bacila i mislila sam da ću ispasti posle tri serije i onda sam pričala sa mamom, trenerom i selektorom, i oni su me malo podigli i ušla sam u osam i onda malo sam olakšala i osetila da mogu”, rekla je Vilagoš, preneo je Srpski atletski savez.

Mlada srpska atletičarka je ranije ovog meseca postala i svetska juniorska prvakinja u bacanju koplja.

Evropsko zlato pripalo je grčkoj takmičarki Elini Džengo, koja je u drugoj seriji koplje bacila 65,81 metar.

Na poslednje mesto pobedničkog podijuma popela se bivša dvostruka olimpijska prvakinja Čehinja Barbora Špotakova, hicem u šestoj seriji od 60,68 metara.

Vilagoš je dodala da je nakon pete serije, kada je za jedan centimetar bila ispred tada četvrtoplasirane Špotakove (60,32), znala da će Čehinja u poslednjem bacanju biti bolja.

“Nisam ni mislila da ću psihički da izdržim i baš u poslednjoj seriji da bacim dobro, jako sam srećna, još ne shvatam. Zahvaljujem mojoj mami, treneru, selektoru, Srpskom atletskom savezu, Olimpijskom komitetu Srbije i ministarstvu za sportu i omladinu”, zaključila je Vilagoš.

indeksonline.rs/Beta