Naslovna srbija Beograd Vučić: Ne zameram gradjanima koji letuju u Hrvatskoj, ali ja za života...

Vučić: Ne zameram gradjanima koji letuju u Hrvatskoj, ali ja za života tamo neću ići

Foto:Tanjug/Tara Radovanović

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da ništa ne zamera gradjanima koji letuju na hrvatskom primorju, ali da on “za svog života” neće letovati u Hrvatskoj.

“Oni (gradjani) koji već letuju tamo (u Hrvatskoj) su time iskazali svoj stav o svemu, moj stav je da ja tamo ne bih letovao i to je u redu, svako ima svoje mišljenje, i to je suština demokratskog društva”, rekao je Vučić za TV Prva.

On je ponovio da je u Hrvatsku hteo da ode samo da poseti Jasenovac, zbog poštovanja prema žrtvama.

“Ja ću i dalje raditi na tome da gradimo bolje odnose sa Hrvatskom”, kazao je Vučić.

On je dodao da je tražio od Hrvatske da ponovo ide u Jasenovac, ali se nije osvrnuo na navode hrvatskih medija koji su se pozvali na izvore iz Vlade Hrvatske da iz kabineta predsednika Srbije nije tražena dozvola za takvu posetu.

Vučić je dodao da je sramota što u Beogradu ne postoji Jasenovačka ulica, kao i da je on predložio da se obala Save nazove “Obalom jasenovačkih žrtava”.

“Imali smo sve najgluplje nazive ulica, ali nikada nismo imali ništa vezano za Jasenovac, nemamo ni spomenike. (Reditelj Predrag) Gaga Antonijević je jedini hteo da snimi film o Jasenovcu, svi ostali su odbili”, rekao je Vučić.

indeksonline.rs/Beta

Exit mobile version