Predsednik Srbije i vrhovni komandant naših oružanih snaga Aleksandar Vučić odbio je zahtev nekoliko zapadnih država koje su nameravale da pošalju svoje vojne atašee u inspekciju oružja, oruđa i brojnog stanja u kasarnama u Novom Pazaru i Raški.

Predsednik Vučić je potvrdio je da je postojao zahtev stranih vojnih atašea da obiđu srpske kasarne u Raški i Novom Pazaru.

– Kao vrhovni komandant odbio sam taj zahtev. Tamo mogu da uđu predstavnici nadležnih organa Republike Srbije, uz odobrenje vrhovnog komandanta. Nisam bio voljan to da dozvolim. Možda kada budemo organizovali neki slet, sada to nije njihov posao da gledaju šta imamo.

– Što se tiče sednice oko KiM ja sam spreman uvek. Što se tiče sporazuma, on je usmeni sporazum, pismeni je postignut 2011. Mi smo se borili nešto da ispravimo i mislim da smo uspeli nešto da ispravimo. Kad god kažemo da smo nešto rešili i postigli dogovor, utoliko gore, valjda ljudi vole da se ratuje.

– Kurti želi sukobe, želi nastavak problema, jasno je da tu ne postoji ni prostor jer oni nemaju sporazum na koji bi mogli da se pozovu u ovom trenutku. Što se sporazuma oko tablica tiče, to je nešto drugo, komplikovanije je. Neko želi da nas uvede u sukobe, a naše je da dokle god možemo da čuvamo tu poziciju, da to izbegavamo, ali kad više ne možemo, onda ste saterani i nemate kud – rekao je Vučić.

indeksonline.rs/alo.rs