OSEČINA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema problem sa izjavama hrvatskih zvaničnika, samo da ga puste da ode u Jasenovac da položi cvet žrtvama.

“Pogledajte šta je sve izazvala samo jedna mala želja, da položim cvet na Jasenovački cvet”, rekao je Vučić u Osečini odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše to što hrvatski mediji nastavalju kampanju protiv njega i što je premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio kako postoji mogućnost dizanja optuznice protiv njega, te kako će zaštititi pilote optužne za zločine na Petrovačkoj cesti tokom akcije Oluja 1995. godine.

Vučić je rekao da nijednu tešku reč niti nešto loše nije rekao ni o kome iz Hrvatske, kao što oni govore o Srbiji i njemu.

“Kažu da će da hapse. Zbog čega? Zbog reči od 1995. godine? Nije problem, ja sam spreman, samo da me puste da odem do Jasenovca da položim cvet. Takve otpužnice mi možemo 20 protiv njihovih čelnika da podižemo, to je toliko glupo i besmisleno da nemam reči da se takvim glupostima uopšte neki ozbiljan čovek bavi”, rekao je Vučić.

indeksonline.rs/Tanjug