BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da sastanku sa ambasadrokom Kine Čen Bo da ju je ;zamolio da se danas sastanu kako bi je upoznao sa situacijom na Kosovu uoči sastanka u Briselu u okviru dijaloga Beograda i Prištine, uz posredovanje Evropske unije, saopšteno je iz predsednikovog kabineta.

Vučić je rekao da Srbija ostaje posvećena dijalogu kao jedinom načinu za iznalaženje rešenja za pitanje KiM i da traži da Priština ispuni ono što je dogovoreno.”Devet godina im ne pada na pamet da formiraju Zajednicu srpskih opština. Očekujemo od EU i zapadnih partnera da utiču na Prištinu da ozbiljno i odgovorno ispune obaveze, kao što je Srbija to uradila”, rekao je predsednik Vučić naglašavajući da Srbija neće priznati nezavisnost Kosova. Dodao je i da ;će Kina uvek imati podršku Srbije suverenitetu i teritorijalnom integritetu zemlje.

Ambasadorka Čen je istakla da Kina poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije i da se zalaže za pronalaženje rešenja u okviru dijaloga, pod okriljem Rezolucije 1244, piše u saopštenju iz Predsedništva.

Predsednik Srbije Vučić i kineska ambasadorka Čen razgovarali su i o tekućim i planiranim srpsko-kineskim projektima, navodi se u saopštenju.

indeksonline.rs/Beta