Naslovna srbija Beograd Vulin o situaciji na Kosovu: Narednih mesec dana da se iskoristi za...

Vulin o situaciji na Kosovu: Narednih mesec dana da se iskoristi za dogovor

Foto:Tanjug/Miloš Milojević

BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas, komentarišući to što je Priština odložila sprovodjenje odluke o ličnim kartama i tablicama za 30 dana, da tih mesec dana mora da se iskoristi za dogovor i da sada diplomatija treba da radi.

“Izborili smo se za vreme u kome moramo pokušati da nadjemo rešenje koje neće izvesti Srbe na ulice. U narednih mesec dana od Šiptara ne očekujem ništa, da su se oni nešto pitali oni bi već to pokušali da završe”, rekao je Vulin za televiziju Prva, saopštilo je ministarstvo.

Istakao je da on od Prištine ne očekuje ništa, ali da očekuje od EU koja je potpisala Briselski sporazum da “već jednom formira Zajednicu srpskih opština (ZSO)”.

“Očekujem od SAD, koje su pokazale da imaju ogroman uticaj na Kosovu i Metohiji, da nastave da ga koriste za dobro, ja sam im zahvalan i da nastave da koriste uticaj da urazume Kurtija da dodjemo do rešenja”, kazao je on.

Ministar je ocenio da to suštinski nije pitanje Prištine i Beograda, već Beograda, EU i zemalja koje imaju uticaj na Kosovo.

“Nadam se da ćemo ovih mesec dana provesti u razgovorima koji će dovesti do mira na prostoru Kosova i Metohije”, rekao je Vulin.

Beta

Exit mobile version