Bokseri Novog Pazara Ahmed Mavrić i Dušan Kokanović plasirali su se danas u finale, odnosno polufinale Prvenstva Srbije u Somboru, dok je poraz doživeo njihov klupski kolega Amar Tahirović.

Mavrić je u polufinalu poluteške kategorije, do 80 kilograma, odlukom sudija 5:0 pobedio Darka Stevanovića iz niškog Viteza, pa će se u nedelju boriti za zlato sa Bojanom Stanojlovićem iz Sombora, koji je sa 4:1 savladao Obrenovčanina Branislava Milivojevića.

U superteškoj kategoriji, preko 92 kilograma, Kokanović je u četvrtfinalu slavio bez borbe jer se njegov protivnik Mihailo Bošnjak iz Sombora nije pojavio u ringu, a u sutrašnjem polufinalu, verovatno oko 17.30, očekuje ga Aleksandar Manić iz Crvene zvezde, koji je prekidom u prvoj rundi dobio člana Borca iz Vražogrnca Filipa Satarića.

Tahirović je u u četvrtfinalu pero kategorije, do 57 kilograma, jednoglasnom odlukom sudija izgubio od Bobana Nikolića iz kragujevačkog Radničkog.

U petak oko 15.30 u ring će i borac novopazarskog Dandija Džejlan Toskić, čiji je rival u četvrtfinalu velter kategorije, do 67 kilograma, Predrag Todorović iz Sombora, a boljeg iz tog duela u subotnjem polufinalu čeka predstavnik Vojvodine Dušan Prica.

M. Minić