BEOGRAD – Premijerka Srbije Ana Brnabić saopštila je večeras da hrvatskom predsedniku Zoranu Milanoviću ”pominjanje ubistava dece jeste gadljivo, ali ubijanje nije”, reagujući na Milanovićevu izjavu da je Vučićevo pominjanje pobijene srpske dece postalo “nepodnošljivo gadljivo”.

”Milanoviću je spominjanje ubistva dece gadljivo, ali ubijanje nije. Čovek ozbiljno istančanog ukusa. Vidite, nama je ubijanje dece gadno i neoprostivo. Nećemo stati, trazićemo pravdu za tu decu zauvek. I pravda će biti zadovoljena, koliko god to vama bilo gadno i na smetnji”, poručila je Brnabić na Tviteru.

Milanović je, pored ostalog, danas rekao da mu je priča o deci ”postala nepodnošljivo gadljiva”, povodom izjave predsednika Vučića o slučaju zločina tokom akcije ”Oluja” na Petrovačkoj cesti, da Hrvatska ne mari za ubijenu srpsku decu.

Milanović smatra i da bi Srbija trebalo da odgovori šta su na tom mestu radili srpski vojnici, tenkovi i oklopna vozila, kao i da Srbija nema „moralnu auru” da sudi o događajima tokom raspada Jugoslavije.

Smatra i da se Zagreb prema Beogradu ponša “džentlmenski”, iako je, kako tvrdi, Srbija napala Hrvatsku.