Predsednik Mešihata Islamske zajednice (IZ) u Srbiji Mevlud Dudić rekao je danas da nikada neće odustati od borbe protiv pljajčke i otimanja vakufske imovine.

On je predvodio tradicionalni “Pohod na Hadžet”, od trga Gazi Isa-bega do tog novopazarskog naselja, gde su partizani po okončanju Drugog svetskog rata streljali Bošnjake zbog sumnje da su sarađivali sa okupatorima.

Dudić je okupljenim vernicima rekao da svako ko ne digne ruke od vakufa neće imati selameta.

“Vakuf ćemo braniti na svaki način, kao što smo to radili i 4. septembra 2010. godine. Još pre i nakon drugog svetskog rata zločinačka vlast htela je ušuteti najbolje među Bošnjacima da se ne bore za vjru. Pre 13 godina imali smo Allahov berićet da je na čelu svega stajao rahmetli muftija Muamer Zukorlić, koji nije dozvolio da se desi nešto loše. Ovo okupljanje posvetio sam njemu”, rekao je Dudić.
On je dodao da je njihova dužnost da se sete svih koji su čuvali veru i bili pogubljeni.

“Šaljemo i poruku da smo protiv svih zločina gde god se dešavali. Zlo je zlo, genocid je genocid. Ovaj narod i kosti razasute pozivaju i prozivaju da nemamo pravo da ćutimo šutjeti”, rekao je muftija Dudić.

On je istakao da je u interesu države i lokalne samouprave da se rasvetli zločin nad Bošnjacima na Hadžetu.

U tom naselju je 4. septembra 2010. godine došlo do fizičkog sukoba pripadnika ove verske zajednice i žandarmerije, a povod je bio početak gradnje vrtića na lokaciji za koju oni tvrde da je vakufska imovina i da im pripada.

freemedia.rs