Predstojeći izbori za Bošnjačko nacionano vijeće od izuzetne su važnosti i jednako su značajni i za mlade, rečeno je na konferenciji za novinare Foruma mladih Sandžačke demokratske partije, na kojoj su i predstvaljeni kandidati na listi ”SDP Husein Memić” iz redova mladih. Upis u poseban birački spisak, odnosno provera statusa u ovom procesu su neophodni, naročito za mlade koji izlaskom na predstojeće izbore učestvuju u kreiranju sadašnjosti i planiranju budućnosti, kazao je predsednik Foruma mladih SDP-a Tarik Rupić. U tom cilju od srede će u centru grada SDP postaviti i štand.

Na listi za izbore za članove Nacionalnog savjeta bošnjačke nacionalne manjine” Sandžačka demokratska partija – Husein Memić” su i članovi Foruma mladih te partije, koji su predstavljeni na današnjoj konferenciji za novinare. Predsednik Foruma mladih SDP-a Tarik Rupić kaže da su izbori za bošnjačke nacionalne savjete od velikog značaja, te pozvao sve Bošnjake da iskoriste svoje pravo i upišu se u poseban birački spisak.

Kandidat na listi “Sandžačka demokratske partije- Husein Memić” Abdulah Čaušević podsetio je na oblasti u ingerenciji bošnjačkog nacionalnog savjeta ,a koje su od velikog značaja za sve Bošnjake, posebno za mlade.

“Kako bi što veći broj građana imao mogućnosti da proveri da li je upisan u poseban birački spisak, osim u prostorijama SDP-a čija su vrata svakodnevno otvorena za sve građane, na šetalištu će biti postavljen i štand ove partije, gde će građani moći da provere da li su upisani u poseban birački spisak”, rekla je između ostalog kandidatkinja na listi “Sandžačka demokratska partija-Husein Memić” Dina Hamidović.

Lista “Sandžačka demokratska partija – Husein Memić” prva je proglašena od strane Republičke izborne komisije za učešće na predstojećim neposrednim izborima za članove Nacionalnog saveta bošnjačke nacionalne manjine i biće pod rednim brojem 1. Lista broji 35 kandidata. Izbori na nacionalne savete nacionalnih manjina zakazani su za 13.novembar.