Kako se bliži nedelja, tako je atmosfera u Novom Pazaru sve užarenija. Bez obzira što na tribinama neće biti publike, centralna tema na ulicama ovog grada je predstojeća utakmica plavo-belih sa Crvenom zvezdom.

Verovatno niko nije mogao ni da nasluti da će ovaj duel biti ne samo derbi kola, nego direktan duel dve trenutno prvoplasirane ekipe. Novi Pazar je apsolutni hit u prvih deset kola, aktuelnog šampiona dočekuje sa liderske pozicije i deluje da rasterećenije dočekuje u ovaj susret. Na ruku im ide i činjenica da su fudbaleri Crvene zvezde sigurno umorni posle napornog meča sa Monakom u Ligi Evrope, ali i uzdrmani porazom na svom terenu.

– Ne treba ni trošiti puno reči o tome kakav rival nam dolazi u goste. Jeste da su u četvrtak imali izuzetno težak meč u Ligi Evrope, ali to je iskusan tim koji se dosta puta i ranije nalazio u sličnoj situaciji. Siguran sam da će sada sve misli okrenuti ka našem susretu – rekao je za MaxBet sport jedan od najiskusnijih igrača Novog Pazara, Milan Joksimović.

Utisak je da standarni defanzivac plavo-belih najviše žali zbog drugih okolnosti.

– Kada razmišljam o utakmici u nedelju prva pomisao je ta da će se igrati bez publike. Neizmerno mi je žao zbog toga. U gradu vlada velika euforija, na svakom koraku osećamo podršku naših vernih navijača. Crvenu zvezdu zaista mnogo poštujem, to je naš najveći klub i poučeni prošlogodišnjim rezultatima nemamo pravo da pretimo. Sa druge strane, mi smo trenutno prepuni samopouzdanja i daćemo sve od sebe da iskoristimo ovaj momenat, kao i njihov gust raspored i umor – kazao je Joksimović.

Da su drugačije okolnosti verovatno bi se u Novom Pazaru zadovoljili podelom bodova. Ipak, apetiti su u međuvremenu porasli.

– Da se ne lažemo, skoro svaka ekipa u ligi bi unapred potpisala remi sa Zvezdom. Mora se imati respekt prema šampionu i našem najboljem timu. To, naravno, ne znači da se mi unapred predajemo. Učinićemo sve da iskoristimo svaku ukazanu šansu. Ono što može da prevagne na našu stranu, a možda može da bude i presudno, je taj psihološki momenat u kome se nalazimo i mi i oni – deluje kao umereni optimista štoper Pazaraca.

Slično razmišlja i Nikola Bogdanovski, krilni napadač plavo-belih.

– Ova utakmica dolazi u odličnom trenutku po nas. Mi smo u dobroj formi, u naletu, dok Zvezda dolazi u nezgodnom momentu, naročito posle teške utakmice i poraza od Monaka. U međuvremenu kod njih je došlo i do promene trenera, pa sve to može da bude neka naša prednost. Mislim da imamo kvalitet i znanje da sve to iskoristimo. Preduslov je da pružimo maksimum i potpuno koncentrisani uđemo u meč – izjavio je Bogdanovski za naš portal.

Nekadašnji omladinac Partizana takođe žali što će se igrati bez prisustva publike, ali očekuje da na terenu sve “pršti”.

– Verujem da će ovo biti jedna od najkvalitetnijih utakmica u sezoni i da će u svakom smislu opravdati zvanje derbija kola – smatra Bogdanovski.

Utakmica između Novog Pazara i Crvene zvezde igra se u nedelju od 17 časova.

(@dalibortomasevic, maxbetsport)