PODGORICA – Jedan od lidera Demokratskog fronta i predsednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić saopštio je danas da su se predstavnici političkih partija i koalicija koje su pobedile na izborima 30. avgusta 2020. dogovorile novu parlamentarnu većinu.

„Predstavnici političkih stranaka koji su učestvovali u razgovoru stavili su svoje potpise. Desilo se ono što su mnogi sumnjali. Desilo se da smo koristeći dobru atmosferu lako dogovorili sve. Narednih dana krećemo u nove razgovore”, rekao je Mandić novinarima u Skupštini Crne Gore.

Ocenjujući dogovor stranake “stare” većine kao dobru vest, Mandić je rekao da je ovo i prilika da “obavestimo i predsednika države i međunarodnu javnost da postoji parlamentarna većina koja će imati novu Vladu Crne Gore.

On je pokazao politički sporazum i istakao da su predstavnici stranaka koje su učestvovale u razgovorima stavili svoje potpise.

“Desilo se ono što su mnogi sumnjali da može da se desi”, poručio je Mandić, preneli su podgorički mediji.

Istakao je da ciljevi ostaju borba protiv korupcije i kriminala i posvećenost evropskim integracijama.

Sastanak predstavnika stranaka “stare” većine održan je neposredno uoči vanredne sednice Skupštine Crne Gore na čijem dnevnom redu je inicijativa za smenu predsednice Danijele Ðurović.

Sastanak je trajao duže od predviđenog, pa je sednica Skupštine koja je bila zakazana za podne, počela sa gotovo tri sata zakašnjenja.

Nova vlada zameniće vladu u tehničkom mandatu Dritana Abazovića, kojoj je izglasano nepoverenje 19. avgusta.

indeksonline.rs/Tanjug