PODGORICA – Među crnogorskim državljanima koji su uhapšeni jutros u Podgorici pod sumnjom da su radili za obaveštajnu službu Rusije nalazi se i bivši portparol Ministarstva spoljnih poslova iz vremena državne zajednice Srbije i Crne Gore Radomir Sekulović, potvrđeno je “Vijestima” iz više izvora.

Podgorički portal navodi da je u jutrošnjoj akciji policije uhapšeno više crnogorskih državljana.

Na više lokacija u Podgorici sprovedeni su pretresi stanova i drugih prostorija više građana zbog sumnje u krivična dela stvaranja kriminalne organizacije i špijunažu, tokom kojih su, prema noavdima izvora, pronađeni predmeti “od interesa za istragu”.

Državni tužilac Vukas Radonjić izjavio je ranije danas da su pretresi sprovedeni na zahtev Specijalnog državnog tužilaštva, a po naredbi Višeg suda u Podgorici.

Prema saznanjima “Vijesti”, akciju je vodila Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB), u čijoj je nadležnosti to krivično delo, a u njoj su učestvovali pripadnici Sektora za brobu protiv kriminala.

Kako tvrdi jedan od izvora, jedna od uhapšenih osoba je, prema podacima ANB, više od decenije radila za rusku službu i deo je šire grupe čiji su članovi poznati toj agenciji.

Navodno je u pitanju službenik državne administracije.

Isti izvori navodi da je današnja akcija tek početak aktivnosti na otkrivanju saradnika stranih obaveštajnih službi.

Iz ANB nisu odgovorili da li je tačno da je uhapšeno više osoba zbog sumnje na špijunažu.

Drugi sagovornik “Vijesti” rekao je da je ova akcija deo međunarodne akcije i da su među uhapšenima i ruski državljani.

Tanjug