Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević gostujući u “Jutru” na TV Prva izjavio je da se do 25. septembra očekuje predlog novog sastava vlade.

“Biće dinamično. Potrebno je vreme da se poslažu sve kockice. Glavni rok za izbor Vlade je do 13. oktobra”, rekao je on.

Naveo je da je mnogo bitnije od sastava vlade to kakva će se energija dovedi i da li će sprovesti Srbiju kroz “lavirint” koji nas očekuje, a istakao je i da je do sada nedostajala “sinhronizacija među ministrima”.

“Bitnije od sastava Vlade je politika koju će ta vlada sprovoditi. Očekujem da dobijemo dobru prosrpsku vladu, koja će da čuva srpske interese”, rekao je Vučević za TV Prva i dodao da očekuje da u vladu više budu uključene manjinske stranke.

Na pitanje da li su spekulacije da će postati ministar pravde ili unutrašnkjih poslova, Vučević je istakao da “nisu na dobrom tragu”, a otkrio je i da će kongres Srpske napredne stranke (SNS) biti održan do kraja godine.

Upitan da li će on zameniti Aleksandra Vučića na mestu lidera SNS-a, Vučević je rekao da “ne vidi sebe kao Vučićevu zamenu”.

“Sebe vidim kao člana tima. Tražiću da Vučić ostane na čelu stranke, to je njegova moralna obaveza”, istakao je on.

indeksonline.rs/b92.net