Sednica Skupštine opštine Sjenica, ni posle četiri sata čekanja nije održana, a pokušaji obrorničkih grupa da dogovore neophodan kvorum za većinu, takođe je prošao neuspešno.

Nakon više sati čekanja, novinarima se obratio Fadil Nikšić, odbornik u Skupštini opštine Sjenica, koji tvrdi da je brutalno vređan od strane stotine simpatizera Stranke pravde i pomirenja.

“Neki mizerni ljudi su se obrušili na mene i moju porodicu. Želim da upoznam javnost da su psovali moju mrtvu majku i pretili mojoj deci, a rukovodstvo SPP stranke se nije udostojilo da sačuva moj obraz” – tvrdi Nikšić.

Kako je rekao novinarima, Nikšić je po rešenje išao kod Usame Zukorlića, predsednika Stranke pravde i pomirenja, ali i u Islamsku zajenicu. Tvrdi da se niko nije udostojio ni da ga sasluša.

“Nakon 15 godina moje borbe u stranci rahmetli Muamera Zukorlića, ja sam isteran od strane njegovog sina Usame. Punih 50 dana sam tražio rešenje i pristajao na sve ustupke, ali se niko nije udostojio da me pita šta treba. Išao sam i u Novi Pazar kod Usame, išao sam i u Islamsku zajednicu, ali oni su bili samo zainteresovani da Rejhan Kurtović ostane predsednik Skupštine” – rekao je Nikšić.

Nikšić je tom prilikom izneo i teške optužbe na račun direkotra dva javna preduzeća u sjenici, navodeći da nadležni organi treba da ispitaju tvrdnje.

“Ja sam podneo zahtev za smenu direktora Direkcije i Komunalnog preduzeća u Sjenici zbog nekih nečasnih radnji. Po rečima Ersina Malićevića, postoje osnovane sumnje da su proneverene milionske cifre, mašine, kamioni, kao i 25 junica u saradnji sa Rejhanom Kurtovićem. Što se tiče Direkcije, postoji osnovana sumnja da je direktor Haris Brulić prebacivao sredstva Aldinu Kurtovicu na ime “Divlja rijeka”. Da li je to zakonski ili ne, ja to ne znam, ali neka to sudski organi istraže” – dodao je Nikšić.

Izneo je i podatak da je 05.09.2022. godine zajedno sa Dženetom Biševac i Fadilom Seferovićem potpisao dokument o samostalnom nastupanju u Skupštini opštine Sjenica.

“Povezuju me da sam otišao sa SDA ili SDP, a nisam. To mogu da potvrde ovde prisutni. Ja sam odlučio da nastupam samostalno u interesu građana Sjenice. Tvrdim da sve ovo što se dešava u protekle dve godine u Sjenici nije muftijin put. I danas je imalo šanse da se spasi i da dođu ovde da počnu sa radom, možda bih ja opet bio deo njih, ali oni se nisu ni udostojili da uđu ovde, pred ove časne ljude. Većina postoji i to je prosta matematika” – zaključio je Nikšić.

indeksonline.rs