U okviru projekta ”Lokalna samouprava za 21. vek” – Grad Novi Pazar unapredio je funkcionalno organizacione modele Uslužnog centra. Na taj način građani će jednostavnije i lakše moći da obave sve neophodne administrativne poslove. Projekat su finansirali Grad Novi Pazar i Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Renovirani Uslužni centar Gradske uprave odmah je prihvaćen od građana kao pozitivan primer kako sve može da funkcioniše bez gužvi i problema.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac obišao je sa saradnicima Uslužni centar vidno zadovoljan ističući da sve sto se radi u Gradskoj upravi ima za cilj unapredjenje komunikacije sa građanima Novog Pazara.

Projekat ‘Lokalna samouprava za 21. vek’ usmeren na sistemske reforme u cilju jačanja lokalnih samouprava i obuhvata aktivnosti u oblasti reforme lokalne samouprave, decentralizacije, unapređenja kvaliteta pružanja usluga građanima i privrednim subjektima, participacije i većeg učešća građana, unapređenja izbornog sistema i sistema planiranja na lokalnom nivou.