Počela je kampanja za Bošnjačko nacionalno vijeće iz novootvorenih prostorija Sandžačke demokratske partije u Novoj Varoši. To je jasna poruka da je svaki Bošnjak važan te da će u kampanji, kao i u svim dosadašnjim, stići do svakog mjesta, ulice, škole s jednim ciljem – poboljšati položaj Bošnjaka i ostvarivanje njihovih prava u oblasti kulture, jezika, informisanja i obrazovanja na maternjem- bosanskom jeziku.

Skup je otvorio predsjednik stranke Nihad Hasanović, koji je u svom govoru istakao da se SDP od svog osnivanja borila za ostvarivanje identitetskih prava Bošnjaka u svakom gradu Sandžaka i Republike Srbije, javlja RTV Novi Pazar.

Prisutnima se obratio i nosilac liste za BNV, Husein Memić.

“Činjenje dobrih dijela smisao je našeg djelovanja. Tako će biti i u kampanji za Bošnjačko nacionalno vijeće” naveo je Memić svom govoru.

Alija Mujagić, predsjednik OO SDP Nova Varoš, na svečanosti upriličenoj u povodu otvaranja novih prostorija stranke i početka kampanje za Bošnjačko nacionalno vijeće naglasio je da će težište kampanje biti na toleranciji, suživotu i promociji kulture različitosti.

Svečanosti su prisustvovali i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac te narodni poslanik Jasmin Hodžić.