Lokalni parlament u Tutinu zbog nedostatka kvoruma danas nije zasedao. Sednica je najpre zakazana za 11, potom odložena za 12 časova, ali kako ni tada nije bilo kvoruma skupštinsko zasedanje odloženo je za sutra, kada je i poslednji rok za održavanje sednice.

Sednici Skupštine opštine Tutin danas nisu prisustvovali odbornici Sandžačke demokratske partije, GG ’’Tutin na prvom mjestu’’ Bajra Gegića, kao ni odbornici Stranke pravde i pomirenja i Srpske napredne stranke.

Ukoliko sutrašnjem zasedanju ne bude prisustvovao dovoljan broj odbornika, a najmanje 19 koliko čini većinu u tamošnjem lokalnom parlmentu, moglo bi doći do uvođenja prinudne uprave i raspisivanja novih izbora u toj sandžačkoj opštini.

Podsetimo, odbornici Sandžačke demokratske partije i Grupe građana “Tutin na prvom mjestu” Bajra Gegića su u maju ove godine formirali zajedničku odborničku grupu od sedam odbornika i najavili da neće učestvovati u daljem radu lokalnog parlamenta, sve dok se ne stvore uslovi za uspostavljanje sistema vlasti koji će da odgovori interesima svih građana opštine Tutin.