BEOGRAD – Čuveni britanski vozač Formule 1 Dejvid Kultard vozio je danas bolid “Red Bula” ulicama Beograda, što je prvi put posle 83 godine i tadašnjeg Gran-prija, da je “najbrži cirkus” stigao u glavni grad Srbije.

Foto:Tanjug/Tara Radovanović

Kultard, koji je tokom karijere zabeležio 13 pobeda, a 2001. godine bio vicešampiona sveta, vozio je, po kiši, uz glasnu podrsaku velikog broja posetilaca, trasom Studentski trg – Vasina – Trg Republike – Kolarčeva – Terazije i nazad u spektaklu “Red Bull Show Run”.

Na taj način Beograd je stao uz rame Dalasu, Tokiju, Meksiko Sitiju, Belfastu, Kopenhagenu, Džedi i drugim svetskim lokacijama na kojima je održan ovaj spektakl.

Kultard je vozio bolid RB7, u kome je Nemac Sebastijan Fetel 2011. godine osvojio titulu u šampionatu Formule 1, a koji na kraju sezone završava karijeru.

Foto:Tanjug/Tara Radovanović

Vožnja bolida Formule 1 bila je samo deo bogatog današnjeg programa – nemačka ekipa “Red Bull Drift Brothers” priredila je drift šou, motociklistička uloga pripala je Litvancu Arunasu Gibiježi – specijalisti za “stunt ride”, Ginisovom rekorderu u vožnji na zadnjem točku bez ruku, a sve je pratio muzički program za koji su bili zaduženi Dejan Petrović Bend i Tijana Bogićević.

indeksonline.rs/Tanjug