Sutra će u Novom Pazartu biti organizovana velika akcija dobrovoljnog davanja krvi i matičnih ćelija u cilju borbe protiv leukemije. Velika akcija prikupljanja matičnih ćelija i poklon koncert biće održani od 16h do 20h.

Prema rečima Prema rečima predsednika Udruženja za borbu protiv akutnih leukemija ’’Leuka’’ Predraga Slijepčevića Novi Pazar je ubedljivo najveći broj novih davalaca prikupio od početka kampanje. Podrška gradske uprave, Crvenog krsta i drugih relevantnih institucija u Novom Pazaru je velika, kazao je on.

Sutrašnju akciju uzimanja uzoraka za Registar davalaca matičnih ćelija sprovodiće iz Instituta za transfuziologiju Srbije. Oni ponovo dolaze u Novi Pazar, grad koji beleži veliki odziv i interesovanje građana za članostvo u Nacionalni registar davalaca matinih ćelija.

Doktorka Bilsena Kurtanović je apelovala na mlade ljude da vode računa o prevenciji i ukazala na značaj ranog otkrivanja bolesti krvi.

Član Gradskog veća zadužen za zdravstvo Fevzija Murić pozvao je prvenstveno mlade da se aktivno uključe u ovu kampanju i daju svoj doprinos. Cilj je, istakao je, da baza bude što veća kako bi se u slučaju potrebe lakše došlo do donora.

Poklon koncert, u znak zahvalnosti gradu i Novopazarcima počeće u 19 časova u pešačkoj zoni kod kafea Studio gde će ujedno biti održana i akcija davanja krvi i matičnih ćelija.