Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda organizuje tribinu sa temom “Ko brine o najugroženijim građanima?”, a koja će biti održana u četvrtak, 29. septembra 2022. godine, sa početkom u 11 sati, u Svečanoj sali Kulturnog centra.

Na tribini će govoriti dr Fevzija Murić, član Gradskog veća Novog Pazara, dr Nataša Mijailović, načelnica Službe za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva Doma zdravlja, dr Selma Bihorac iz Zavoda za javno zdravlje, kao i predstavnik Centra za socijalni rad.

Tokom tribine biće predstavljeni rezultati istraživanja stanja i potreba marginalizovanih grupa u pandemijskim uslovima na teritoriji grada Novog Pazara koje je rađeno u periodu maj-jun 2022. godine

-Tribinu organizujemo u okviru zagovaračke inicijative Zaštitimo najugroženije građane Novog Pazara, u vezi sa ublažavanjem posledica pandemije COVID-19, u okviru ACT Projekta, koji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju, a sprovode HELVETAS Swiss Intercooperation i Udruženje građana za demokratiju i građansko obrazovanje Građanske inicijative, a Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda je jedna od podržanih OGD, naveo je Sandžački odbor.